Våra Växjö Charity Vänner

Utan alla fantastiska bolag som ställer upp och bidrar skulle stiftelsen aldrig kunna verka. 13 stycken företag är bolag som vi från  stiftelsen vill uppmärksamma lite extra, våra Växjö Charity Vänner! 

Global Invest

Vi på Global Invest arbetar med finansiell rådgivning för privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser och föreningar. Hos oss är kunden vårt självklara fokus och utifrån varje enskilt möte skapar vi individuellt anpassade råd med långsiktighet, avkastning och trygghet som ledord och alltid med utgångspunkt av dina behov och specifika önskemål.
Finansiell rådgivning handlar om att se varje persons unika situation. Hos oss får du en personlig rådgivare som löpande följer upp dina placeringar, försäkringar och ditt sparande. Som helt enkelt ser till din trygghet, framtid och helhet. Engagemang med erfarenhet och kunskap, det är vad vi står för.

GBJ Bygg

En småländsk byggare med gott rykte. Från att ha börjat som ett litet familjeföretag i Växjö för över 70 år sedan, är vi idag ett modernt byggbolag med drygt 200 anställda och kontor på fem orter. Vi utför alla typer av byggarbeten och har en kompetent organisation som genomsyras av kvalitetstänkande i alla led. Många gånger blir vi anlitade för att vårt goda rykte har spridit sig från nöjda kunder. Vi genomför även egna bostadsprojekt, däribland en rad landmärken som uppmärksammats för sin design och miljövänliga konstruktion.

Micropower Group

Vi är en svenskägd koncern som består av nio företag med global verksamhet. Våra företag utvecklar, producerar och säljer ett komplett utbud av unika lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära Litiumjonbatterier. Koncernbolaget Micropower Group AB ligger i Växjö, där även majoriteten av koncernens dotterbolag har sin bas. Verksamheten grundades 1984 och har sedan starten präglats av entreprenörskap, kvalitetsmedvetenhet och högt kundfokus – ledord som vi bär med oss varje dag och vidare in i framtiden.

Griffel

Griffel startades 1993 som MacData i Växjö AB med affärsidén att sälja datorer till framförallt skolor och den grafiska branschen. Efter några år bytte man namn till Griffel med associationen till skolans griffeltavla. Griffel är en helhetsleverantör av IT-tjänster till företag i hela Sverige. Via våra affärsområden kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT hjälper vi våra kunder att utveckla sin verksamhet. Vårt eget fibernät i Växjö gör vår position unik och möjliggör ett helhetsansvar i leveransen eftersom vi inte är beroende av någon underleverantör.

ICA Maxi Växjö

Maxi Växjö är den personliga stormarknaden som med ett marknadsledande sortiment förenklar och gör det enklare att göra billiga och sunda val. Oavsett om du besöker oss online eller i verkligheten skall du bli omhändertagen som en välkommen gäst.

RosholmDell Advokatbyrå

RosholmDell är en affärsjuridisk advokatbyrå.
Vi jobbar med LEAN-principer för att fokusera på det som är värdeskapande för våra kunder. Vi strävar efter att göra våra kunder framgångsrika genom effektiva och användbara lösningar som är anpassade för kunden, oavsett ärendets komplexitet. Det gör vi genom ett prestigelöst samarbete, med kunden i fokus. 

Holmgrens Bil

Holmgrens Bil är en av Sveriges största privata bilhandlare. Vi fokuserar på ditt liv med bilen. Vi vill att ägandet ska vara enkelt och bekymmersfritt. Holmgrens Bil finns på orterna Jönköping. Nässjö, Skövde, Göteborg, Vetlanda, Värnamo, Växjö, Borås. Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik. 

Destination Kosta

Kosta, en plats att uppleva! Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser. Du kan bland annat se glaset ta form på nära håll i hyttan, prova på att blåsa glas själv hos Kosta Glascenter, se konstglas i världsklass på Kosta Boda Art Gallery, bo på unika Kosta Boda Art Hotel och njuta av den vackra naturen och alla djuren i Kosta Safaripark. Och mycket mycket mer…

VIDA

Vida är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog. Koncernen har ca 1 350 anställda på 23 produktionsanläggningar varav 12 sågverk. Industrierna är strategiskt belägna nära skogsägarna i Småland, Skåne och Västra Götaland. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke för en rad olika marknader. 75 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien.

PWC

För ett företagande som inger förtroende. PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare och 34 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.

Castellum

Castellum är nordens mest hållbara fastighetsbolag och hållbarhetsarbetet är fullt integrerat i verksamheten och präglar såväl ägande, förvaltning, utveckling av fastighetsportföljen som våra kundrelationer, medarbetare och finansiering. Castellum tror på idén om ansvarsfullt företagande. Att skapa ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara lösningar.

Idrottskliniken

Idrottskliniken är en privatägd och fristående aktör med två friskvårdsanläggningar, REHAB-avdelning och ett High Performance Center. Vi startade vår verksamhet 1990 och alla våra anläggningar finns i Växjö. Vår målsättning är att erbjuda träning för alla. 

Sparbanken Eken

Vi är en lokal bank med en stark strävan att skapa värde för våra kunder och regionen där vi verkar. Vi erbjuder allt en storbank kan erbjuda, men med lokalt fokus. Att vi är lokalt ägda och gillar att ge tillbaka till närsamhället skapar stolthet och nöjhet, både hos vår personal och våra kunder. Därför säger vi ibland att Sparbanken Eken inte är en vanlig bank.