Växjö Charity presenterar

Mat och glas 2022

Varmt välkomna till en smakfull och glasklar dag i hjärtat av Småland, nämligen till Kosta.

Dagen kommer bjuda på magiska kulinariska upplevelser som både komponeras och tillagas av självaste Per Morberg.

Efter lunchen leds ni in i glasets magiska värld, till en trevlig Glasprovning. Carmine Lobrace – Italienaren som varit sommelier på flerfaldiga michelinkrogar valde för tre år sedan att flytta sin kunskap och familj till de småländska skogarna och Kosta. Under dagen får ni möjlighet att ta del av hans expertis på en exklusiv provning – här får ni en upplevelse genom såväl exklusiva viner och tillhörande glas skapade utav mästarna på Kosta Glasbruk. Efter glasprovningen bjuds ni på en inspirerande föreläsning från en av våra mest kända glaskonstnärer!

 

Om Kosta

I de djupa skogarna i Småland finner vi det lilla samhället Kosta, mitt i hjärtat av Glasriket. Här har det sedan 1742 skapats vackert glas inne på Kosta Glasbruk, ett av Sveriges äldsta glasbruk. Glaset är centralt i Kosta, men idag finns också mycket annat att se och uppleva på Destinationen – allt från en Safaripark, spännande vildmarkscamping, vackra vandringsleder, unik glaskonst och prisbelönad spaavdelning.

Om Per Morberg

Per denna alIkonstnär, i tonåren tävlade han i judo, tog svart bälte och korades till svensk och skandinavisk mästare. 1979 kom han trea vid EM i Östberlin.
Han utbildade sig till kock vid Kristinebergs hotell- och restaurangskola och arbetade sedan på anrika krogar som bland annat Riche, Café Opera, Club Alexandra och Tullgarns värdshus. För den stora allmänheten är Morberg mest känd för sina roller på film och tv. Här kan nämnas till exempel huvudrollen som Bengt Hall i filmen 1939, filmregissören Mos i Zingo, psykopaten Viggo Strieber i tv-serien Rederiet och Roger Rönn i Vita lögner. Han har medverkat i flera Beckfilmer med Peter Haber (och där spelat Becks chef) samt i Kay Pollaks kritikerrosade Så som i himmelen samt i flertalet tv-produktioner som Vad blir det för mat och Den stora matresan. 
 

Men Pers framgångar slutar inte här han är också en framgångsrik författare.
Hans böcker har sålt i hundratusentals exemplar och finns i snart sagt varje svenskt hem. I höstas släpptes boken MORBERG lagar vilt, en ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.

Mat och glas 29/9

Välkommen att kontakta oss så svarar vi på dina frågor eller bokar in det engagemang som passar just dina önskemål. Du kan också anmäla antalet personer direkt online genom att klicka på knappen nedan.Vid frågor kontakta projektgruppen.

 

Vår Växjö Charity partner

Hålltider:

10:30 Samling Stortorget, Växjö
10.45 Bussresa till Kosta
11.30-13.00 3-rätters lunch inkl dryck på Linnéa Art Restaurant med Per Morberg
13.00 Mingel i Glasbaren
13.30-14.30 Glasprovning
14.30 Mingel med fika 
15.00-16.00 Föreläsning av Bertil Vallien
16.30 Hemfärd till Stortorget, Växjö
10/11 Välgörenhetsbankett

 

Pris:

Pris: 14 000 kr för 2 personer

Detta ingår:

  • Bussresa till och från Kosta
  • 3-rätters lunch inks dryck
  • Fika
  • Glasprovning
  • Föreläsning
  • Välgörenhetsbankett 10/11
  • 2 st lotter/pers, värde 1000kr, dragning under galakvällen

Anmälan:

5 + 13 =