BLI FÖRMÅNSTAGARE

VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER TILL FÖRMÅNSTAGARE 

Växjö Charity har tillsammans med näringslivet i Kronobergs län samlat in och delat ut över 17 miljoner kronor till lokala förmånstagare sedan starten 2017. Initiativet är helt unikt i Sverige och visar på det stora hjärta som finns hos företagen i Kronoberg. Pengarna som stiftelsen samlat in genom att arrangera event för näringslivet har oavkortat gått till lokala förmånstagare.

När du ansöker om att bli förmånstagare hos Växjö Charity är det viktig att du skickar in en tydlig beskrivning av ditt projekt, bakgrund, syfte, ekonomisk plan och hur ett eventuellt bidrag kommer att användas. Stiftelsen delar inte ut bidrag till privatpersoner.

Mer information angående ansökningsfönstret för 2024 kommer i februari. Har ni frågor kontakta sandra@vaxjocharity.se

Några exempel på tidigare förmånstagare är Barn- och Ungdomskliniken i Växjö som vi, i samverkan med Stiftelsen Linnea Dahl, skänkte en specialanpassad bil tillför att ge svårt sjuka barn ökad möjlighet till vård i hemmet. En bil fylld med medicinsk utrustning och saker som ger barnen en extra guldkant.

Sjöräddningssällskapet i Växjö fick båten Rescue Växjö Charity med vilken man bland annat har räddat nödställda kanotister i Åsnen.

Kvinnojouren Blenda har fått stöd under ett par år till sin livsviktiga verksamhet till förmån för utsatta kvinnor och barn.

Förmånstagare 20223 var Araby IF, Atrium, Växjö 4H och Trygga. Trygga är ett projekt som Insamlingsstiftelsen Växjö Charity driver i egen regi i samverkan med Växjö Kommun för en långsiktig trygghetsskapande insats i vårt lokalsamhälle.

VÄNLIGEN FYLL I FORMULÄRET FÖR ATT SKICKA IN DIN ANSÖKAN

Om du önskar komplettera din ansökan med bifogade dokument eller filer skall dessa skickas till info@vaxjocharity.se
Självklart arbetar vi under sekretess och all information som vi får av dig behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

[contact-form-7 id="5098"]
Växjö Charity 
Storgatan 26
352 31 Växjö