Om Växjö Charity

Vad är Växjö Charity?

Under 2017 arrangerade VÄXJÖ CHARITY sitt första välgörenhetsevenemang där allt överskott skulle gå oavkortat till ideella förmånstagare. Och vilken succé det blev! Det blev en fantastisk dag fylld med mingel, skratt och nätverkande som även visade att vi tillsammans kan göra skillnad.

Vi kan nu med stor glädje presentera att Creon, Adekvat Försäkring och Advisory kommer att driva och utveckla VÄXJÖ CHARITY vidare under 2018. Ett projekt som drivs helt ideellt och där allt överskott oavkortat går till välgörenhet!

 

2017 SKÄNKTES 500 000 KR TILL T.A.D 1

Förra årets överskott från välgörenhetsevenemanget gick till Together Against Diabetes 1, som grundats och drivs av den 18-åriga Växjö-tjejen Elin Cederbrant. När Elin var 11 år insjuknade hon i typ 1 diabetes som är den absolut vanligaste livshotande obotliga sjukdom som drabbar barn i Sverige. Trots detta är sjukdomen nästan okänd och dessutom finns det fortfarande många fördomar om typ 1 diabetes. Elin ville med T.A.D.1 uppmärksamma och ändra på detta genom att samla in pengar för att finansiera en rikstäckande informationskampanj i Barndiabetesfondens regi. Insamlingen blev otroligt lyckad. T.A.D. 1 har hittills samlat in lite drygt 3 600 000 kr och Elin är idag en ambassadör för kampen mot typ 1 diabetes i hela landet.

Växjö Charity är glada och stolta över att vi bidragit till denna utveckling och till ökad kunskap om typ 1 diabetes i samhället. För mer info om T.A.D.1: www.facebook.com/TogetherAgainstDiabetes1/

Se filmen ”Att leva med typ 1 diabetes” som Växjö Charity hade förmånen att vara en av huvudsponsorerna till: typ1.barndiabetesfonden.se